•İl Sağlık Müdürümüz Sayın Doç. Dr. Emre Erkuş  ile Merkezimize gerekli destekler ve için görüşülmüş ve karşılıklı görüş alışverişinde bulunulmuştur.

•Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu Başkanı Merkezimiz davetiyle 9 Ağustos 2023 Çarşamba günü Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu Başkanı Prof. Dr. Muharrem Kılıç Hoca’mız Üniversitemize teşrif etmiş, Sayın Rektör Hoca’mız Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper’e ziyaretlerde bulunmuş ve karşılıklı görüş alışverişinde bulunulmuştur.  Bu bağlamda TİHEK ile Üniversitemiz Otizm Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin ortak protokol imzalaması kararlaştırılmıştır.

•3 Kasım 2023 tarihinde Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu Başkanı Prof. Dr. Muharrem Kılıç Hoca’mızın açılış konuşmasıyla Merkezimizin öncülüğünde alanında çok değerli uzmanlarla ‘’Otizmli ve Özel Gereksinimli Çocukların Hakları’’ konulu Sempozyum Üniversitemiz Konferans salonunda gerçekleştirilecek ve TİHEK ile Merkezimizin ortak protokolü imzalanacaktır.